Vi i Kragerø Dykkeklubb ønsker å øke aktiviteten i dykkemiljøet og kurse dykkere slik at sporten kan foregå på en trygg måte.

Send en mail til Andrè Wachter og meld din interesse!

Mob.    95 70 64 14

Utdanningsansvarlig Kragerø Dykkeklubb

I 2011 har vi har planer om å arrangere;

Dykkelederkurs.

Grunnkurs. CMAS *

Litt info om CMAS *

Instruktører: Jan Kirkemyr.

Opptakskrav: Godkjent helsekontroll fra dykkelege og alder over 15 år. Vi begynner med en presentasjon av klubben og informasjon om kurset. Du får utdelt legeerklæring som din lege må fylle ut. Det er en god idé  å bestille time hos lege når kurset er bekreftet. Alt av dykkeutstyr som flasker, ventiler, og drakt er inkludert i kurset. Deltageren må ha ABC utstyr (snorkel, maske, og svømmeføtter). Dette kan enten bestilles av kursinstruktør på informasjonsmøte (pris ca. kr. 1650 kroner) eller kjøpes i en dykkebutikk. Inkludert i kurset er medlemskap i Kragerø Dykkeklubb ut året og kursmateriell fra Norges Dykkeforbund. Det er totalt 16 timer teori, 2 timer eksamen, 1 time informasjon og info om dykkeklubben. Totalt ca. 20 timer. Etterpå skal deltageren dykke 4 timer i basseng. Når det er ferdig skal deltageren ha 6 dykk i sjøen.

På et CMAS en-stjernes grunnkurs får du opplæring i apparatdykkingens teori og praksis.

Teoridelen er på ca. 20 timer og omfatter bl.a. fysikk, medisin, utstyrslære og planlegging av dykkingen.

Under den praktiske delen lærer du å dykke med trykkluftap parat hvor trening starter i bassenget. Den praktiske delen avsluttes med minimum 6 dykk med fullt dykkerutstyr i åpen sjø.

Kurset avsluttes med en teoriprøve og en del praktiske prøver. Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold.

Utdanningen du får er tilpasset dykking i norske farvann og oppfyller de spesielle kravene som stilles til grunnkurs av norske myndigheter. Når du har bestått kurset vil du få det internasjonale CMAS* beviset som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.

Som medlem i en NDF klubb er du i et miljø hvor du kan videreutvikle deg på en rekke områder. Mange klubber samarbeider med sjøfartsmuseene om arkeologisk utgravninger av forliste skip. Det drives trim- og konkurranse- virksomhet (UV-foto, UV-jakt og UV-rugby). Det arrangeres klubbmøter, klubbturer, dykkertreff og samlinger som er med på å bidra til å styrke samholdet i nærmiljøet og klubben.