Vis Dykking i Kragerø i et større kart.

Ikke anbefalte områder:

Kokken, Rørvik: Er du interessert i søppel og gjørme og en og annen stein er dette er flott sted. Kanskje er det en hummer, steinbit, krabbe her men det kan det jo være alle steder.

Rørvik; båthavna: Se samme for kokken; Men her er det grunnere. Det kan være enkelte flyndrer en ser.

Stangnes: Med bil: maks dybde 15 meter; 2-300 meter å bære utstyret. Friområdet: Er det verdt det? Egentlig ikke.

Øytangen, Jomfruland: Ved å gå ut fra Øytangen, fergeleie, båthavn er det kjedelig sandleirebunn. Er du heldig ser du kanskje en stein. Det tar ca 20-30 minutter før en kommer til dykkbart område.

Utsiden av Jomfruland hvor det er langgrunt: Dersom du dykker fra Jomfruland mot steder som er langgrunne vil du kun se rullestein, tang og tare. Det anbefales at en sjekker kart for “marekanter” med greie dybder og fjell. Dette gjelder også innsiden hvor rullestein,tang og tare er byttet ut med sand og gruss, leirebunn.

Utsiden Jomfruland mot Stråholmen et bestemt område; Dybden var på 16-17 meter; det var ikke sandbunn, men småsteinbunn. Sand klarer ikke å legge seg til ro her ute. Strømmen var så sterk at vi ikke hadde mulighet til å svømme mot strømmen så vi gav opp. Det var et par større steiner hvor vi så hummer og krabber. En dykkerkollega av oss har fortalt at han også hadde dykket i området der hvor berggylta også ble tatt av strømmen og klasket inn i ham. Dette betyr ikke at området er er kjedelig. Som med all annen dykking kan det være et fantastisk sted 50-100 meter i annen retning som vi bommet på. Men bruk ekkoloddet først før en går ned og dykker. Vi så heller ingen vrakrester.

Rauane: mellom Rauane og Rødskjær er det søkk som er fulle av hydrosulfid så det er som å dykke i tåke.